Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση ενθαρρύνει την ακροδεξιά βία των αυτόκλητων σερίφηδων στον Έβρο

Η κυβέρνηση ενθαρρύνει την ακροδεξιά βία των αυτόκλητων σερίφηδων στον Έβρο τονίζει σε δήλωση της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφια για πρόεδρος του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου. Υπογραμμίζει πως «η έξαρση της ακροδεξιάς βίας ενθαρρύνεται απολύτως συνειδητά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που επιχειρεί να στρέψει τον δημόσιο διάλογο μακριά από τις ευθύνες της για τις πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα επί έντεκα ημέρες».

Αναφέρεται στις «αλλοπρόσαλλές δηλώσεις», όπως τις χαρακτηρίζει, του υπουργού Κικίλια, στις επιλεκτικές διαρροές σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ περί «υβριδικού πολέμου», στη ξενοφοβική υστερία που επιχειρούν να επιβάλουν στον δημόσιο διάλογο, που όχι μόνο νομιμοποιεί την ακροδεξιά βία στον Έβρο όπως τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου, αλλά δίνει άλλοθι σε κατάφωρα παράνομες ενέργειες στο μέλλον και αλλού.

«Επιλέγοντας να επωάσει η ίδια το αυγό του φιδιού, η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο επιβλαβής είναι για την κοινωνική ειρήνη και τη δημοκρατική ομαλότητα» καταλήγει στη δήλωση της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου:

Ένας επικίνδυνος παρακρατικός μηχανισμός από αυτόκλητους σερίφηδες δρα στον Έβρο.

Η έξαρση της ακροδεξιάς βίας ενθαρρύνεται απολύτως συνειδητά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που επιχειρεί να στρέψει τον δημόσιο διάλογο μακριά από τις ευθύνες της για τις πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα επί έντεκα ημέρες.

Οι αλλοπρόσαλλές δηλώσεις του Υπουργού Κικίλια, οι επιλεκτικές διαρροές σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ περί «υβριδικού πολέμου», η ξενοφοβική υστερία που επιχειρούν να επιβάλουν στον δημόσιο διάλογο, όχι μόνο νομιμοποιεί την ακροδεξιά βία στον Έβρο τώρα, αλλά δίνει άλλοθι σε κατάφωρα παράνομες ενέργειες στο μέλλον και αλλού.

Δεν υπάρχει τίποτε το πρωτότυπο στην επικοινωνιακή διαχείριση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση: όπως σε όλες τις προηγούμενες περιστάσεις, έτσι και τώρα η τακτική που επελέγη είναι η μετάθεση της συζήτησης, ώστε να κρυφτούν οι ευθύνες της Πολιτείας.

Η συγκεκριμένη διαχείριση, όμως, είναι άκρως επικίνδυνη. Προωθεί την ακροδεξιά ατζέντα μέσα από την κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου.

Επιλέγοντας να επωάσει η ίδια το αυγό του φιδιού, η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο επιβλαβής είναι για την κοινωνική ειρήνη και τη δημοκρατική ομαλότητα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί